Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
| bigstoyan |
24 Jan 2010, 18:45:24
Коментар
|
![]() HiEnd Fan ![]() ![]() Група: Admin Коментари: 244 Регистриран: February-24 05 Потребител No.: 4 |
|
| andreev |
24 Jan 2010, 22:50:01
Коментар
|
|
Сребърен ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 941 Регистриран: April-22 05 От: София Потребител No.: 180 |
Ейййййй, да знаеш как ти завиждам.
-------------------- ![]() I Love The Sound Of Crashing Guitars |
| apollyn |
25 Jan 2010, 22:05:05
Коментар
|
|
Алабалистики ![]() ![]() Група: Admin Коментари: 104 Регистриран: November-27 09 От: София Потребител No.: 10,362 |
Сигурно съм твърде консервативна, но това четенето на книга от монитор ми се струва почти светотатствено. Къде е удоволствието да усещаш книгата в ръка, да отгръщаш страниците и физически да чувстваш четивото пред себе си. Хартия, мастило, дъх на прах или на абсолютно ново, току що излязло от книжарницата. Мастило, което се подава на замръзнали капчици от гръбчето. Дефектите по корицата, подгънатите ръбчета...
А и на мен ми е трудно четенето от монитор де. Не, че не бих пробвала някой четец. Но да, чакаме ревюто -------------------- Deliberate cruelty is unforgivable.
|
| bigstoyan |
26 Jan 2010, 00:19:53
Коментар
|
![]() HiEnd Fan ![]() ![]() Група: Admin Коментари: 244 Регистриран: February-24 05 Потребител No.: 4 |
Само да кажа...
НЯМА нищо общо с монитор на външн вид е по-скоро като хартия усещането... прочетох вече 2 книги с него толкова е кеф! |
| apollyn |
27 Jan 2010, 02:10:25
Коментар
|
|
Алабалистики ![]() ![]() Група: Admin Коментари: 104 Регистриран: November-27 09 От: София Потребител No.: 10,362 |
Трябва да се види това чудо.
-------------------- Deliberate cruelty is unforgivable.
|
| bigstoyan |
28 Jan 2010, 00:45:32
Коментар
|
|
| mirage |
28 Jan 2010, 02:39:40
Коментар
|
![]() Претендент ![]() ![]() Група: Team Коментари: 231 Регистриран: October-5 05 Потребител No.: 583 |
Ревюто е станало страхотно !
Аз лично на този етап не бих дал 500$ за нея -------------------- ::Няма нищо по-хубаво от лошото време!::
|
| andreev |
28 Jan 2010, 19:46:40
Коментар
|
|
Сребърен ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 941 Регистриран: April-22 05 От: София Потребител No.: 180 |
Уникално, благодаря на bigstoyan за това ревю. Направо го изгълтах и ми се прииска веднага да влезна в сайта на амейзън да си поръчам едно.
Общо взето съм много доволен и изненадан от функциите на устройството. За момента като единствен конкурент виждам новият таблет на ейпъл, който за жалост няма електронно мастило (всъщност не знам дали изобщо LCD дисплеите и e-ink могат да се комбинират). А за минусите и аз не знам. Ч/Б режим не е болка за умиране, даже е някак приятно, пък и повечето книги са Ч/Б. Мястото също не е проблем като се замисли човек - не е нужно да носиш цялата си библиотека постоянно (не че няма да е удобно). Към момента моята е-Библиотека е около 23Gb, но от тях редовно ми трябват само някои заглавия ![]() Иначе нямам търпение, това да се случи Цитат Разбира се, засега български издания няма, но ние от HiComm се надяваме да променим това Може от сега да ме броите за абонат на е-изданието. Засега имам само един брой на HiComm в е-вариант, много стар брой е от 2008 ![]() -------------------- ![]() I Love The Sound Of Crashing Guitars |
| apollyn |
29 Jan 2010, 00:16:15
Коментар
|
|
много яко ревю наистина. почти ме убеди да изоставя консерватизма и старомодната си любов към печатното слово
|
| mirage |
29 Jan 2010, 01:19:12
Коментар
|
![]() Претендент ![]() ![]() Група: Team Коментари: 231 Регистриран: October-5 05 Потребител No.: 583 |
Аз не бих заменил хартиената книга с НИЩО на батерии
След време , когато измислят заместител на хартията и той НЕ Е на батерии, ще премина на него, за да пазя природата. За сега си оставам старомоден. -------------------- ::Няма нищо по-хубаво от лошото време!::
|
| apollyn |
29 Jan 2010, 12:51:00
Коментар
|
|
Mirage, едно време такива старомодни като нас са изгорили Галилей...
Иначе печатната книга си е уникално изживяване... Наистина ще ми е странно да чета от ламаринка... Но светът се променя, а с него и ние -------------------- Deliberate cruelty is unforgivable.
|
| bigstoyan |
29 Jan 2010, 19:19:55
Коментар
|
Mirage, колко му е да се върже към соларна клетка и да няма батерии
Имайте предвид, че човек лесно привиква към лесното и аз лично съм убеден че след 50 години хартиени книги няма дори да се издават. Ще се четат само в архивите, макар че вероятно и те ще са сканирани. И аз обичам хартията, допира и т.н. но нека бъдем реалисти - в крайна сметка това което ни води напред е стремежът към мързел (т.е. удобство). Електронните книги са невероятно удобни в много отношения. Ще направим електронен Хайком, ако не е тая година значи никога |
| mirage |
30 Jan 2010, 20:34:55
Коментар
|
Не вярвам някой да замени АНАЛОГОВОТО четене с електронно изцяло. При някоя бъдеща война някой "миролюбив" ум ако реши да пусне ЕМП - Електро магнитен импулс . Нали се сещаш електроните ни книги къде ще идат
-------------------- ::Няма нищо по-хубаво от лошото време!::
|
| apollyn |
30 Jan 2010, 23:56:54
Коментар
|
|
Все се сещам за оня виц за офиса, който минавал на изцяло електронен архив. "И направете по две ксерокопия на всичката документация за всеки случай..."
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi версия | Дата и час: September 9th 2010 - 02:05:33 |