Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
| wH1spEr |
1 Feb 2010, 18:21:44
Коментар
|
|
Дебютант Група: Members Коментари: 5 Регистриран: July-31 06 Потребител No.: 1,530 |
Здравейте,
Съжалявам, че може би се получава cross-posting в различни форуми, просто исках съвет относно една конфигурация, която предимно ще се ползва за монтиране, лайн тест и изрязване на типажи и декори с Photoshop, също и 3D. Отдавна не съм в час и ми беше нужно малко време да разбера кое евентуално би било най-добро. Но може и да не съм уцелил. Чудех се дали не може да дадете съвет за тази конфигурация и евентуално какво по-добро може да се сглоби със следните параметри: Бюджет: до 1000лв с ДДС Приложение: монтаж (Premiere, Vegas, Edius), 3D (3DMax, евентуално Cinema4D), обработка на материала (Photoshop) Процесор: В този бюджет като че ли най-изгоден ми се стори Athlon X4 620? Един човек от hardwarebg предложи Phenom 905 и DDR 3, но това доста надвишава бюджета. Бтв, гледах разни тестове сравняващи Фенома и Атлона - ако разликата е 10 секунди струва ли си L3 кеша? Дъно: В първоначалния си вариант дъното беше DDR2, впоследствие DDR3. Гледах тестове и за DDR2 vs DDR3 - тук и тук - във форума на tomshardware потребител дори казва, че разликата в производителността между двете е едва ли не 2 процента? РАМ: 4GB по 2 на модул, евентуално още 4 по-нататък Видео: Пълна мъгла ми е, аз лично съм с 7900GS и не се оплаквам, реших да сложа просто нещо по-ново, игри ако се играят, ще са само по-стари. HDD: Този кеш малко ли е за дейността, която ще се върши на него. Идеята е 2x500 в RAID0 - бързо ли ще заминат при RAID0? Кутия: все тая Захранване: Имам подобно захранване, но се сещам, че когато исках да си сменя процесора с Q6600 имаше проблеми с фазите. Ще има ли такъв проблем? Още: С боксовия може ли да се клоква 20-30 процента, ако не кой охладител е добре за този процесор? Ето и това, което аз събрах (прикачен). Мерси предварително. Прикаченият файл нещо избяга - http://warehouse.wh1sp.com/hicomm.png -------------------- Jetway IP35-SG / E2160 @ 2700 / Chaintech 7900GS / HITACHI 250GB / BlueStorm II 500W
|
| andreev |
1 Feb 2010, 19:13:56
Коментар
|
|
Сребърен ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 941 Регистриран: April-22 05 От: София Потребител No.: 180 |
Значи аз работя много с програми за графична обработка и други тежки приложения. За тези действия на първо място слагам видеокартата с много видеопамет. Ако имаш такава, видеообработката първо се обработва от нейта рам, и чак тогава от тази на компютъра - така че ти препоръчвам видеокарта със 1гб рам. Второ с тези 2 гб рам не те виждам, минимум 4 на първо време. Цените не ги знам, но вероятно ще скочи над 1000лв.
-------------------- ![]() I Love The Sound Of Crashing Guitars |
| wH1spEr |
1 Feb 2010, 19:40:49
Коментар
|
|
Дебютант Група: Members Коментари: 5 Регистриран: July-31 06 Потребител No.: 1,530 |
Всъщност монтажът изисква процесор и памет, освен ако не се прави live rendering, когато ще трябва видео. Или може би става дума за capture карта - аз не говоря за това, кепчването ни става чрез един ТВ Тунер и няма нужда да е много добър, тъй като е само за лайн тест.
Многото видеопамет може да потрябва на 3ds max. На нас ни трябва процесор и памет. Моля погледнете прикачения файл - паметта е 4ГБ, а не два. -------------------- Jetway IP35-SG / E2160 @ 2700 / Chaintech 7900GS / HITACHI 250GB / BlueStorm II 500W
|
| bigstoyan |
3 Feb 2010, 11:25:42
Коментар
|
![]() HiEnd Fan ![]() ![]() Група: Admin Коментари: 244 Регистриран: February-24 05 Потребител No.: 4 |
Можем много да спорим по темата кое как е...
Накратко моето мнение е следното Процесор - само Интел. Не че АМД са лоши, но аз лично съм срещал несъвместимости при специализирания софтуер а ти ще работиш професионално доколкото разбирам. Както по-горе казаха - колкото по-мощен и скъп процесор, толкова по-добре. Памет също поне 4 ГБ. Харддискът не е зле да е голям и бърз Видеокартата може да не е кой знае колко яка защото наистина ти трябва само за Preview и т.н. супер яка. Модел за 150-тина лв. би трябвало да е ок. Захранване си вземи задължително много добре. То е все пак сърцето на компютъра, а процесорът е мозък... скапано захранване не само носи риск за системата, но и може да е причина за кофти работа. Ако изобщо не можеш да се ориентираш и т.н. кажи, ако искаш ще опитам примерна конфигурация да ти "сглобя" по цени от Вуду например. И ще си решаваш. |
| wH1spEr |
3 Feb 2010, 13:16:46
Коментар
|
|
Благодаря за отговора. Проблемът ми при процесорите са разбира се цените на Интел. Най-евтиният Q8200 е по-скъп от X4 630, а предполагам, че и дъната за него са по-скъпи. Бюджетът е 1000лв и не може да мърда, а машина трябва да се вземе сега. Само да спомена - досега сме работили с един мизерен E2160 клокнат на 3Ghz и ни е вършил работа, просто ми се искаше тази новата система да е малко по-мощна, щото не ми се иска да рендира HD по цял ден.
Мерси за предложението, bigstoyan, една примерна конфигурация сигурно ще ме насочи за някои неща. P.S. Захранване си мислех в началото Corsair, ама от много високо им започват цените ЕДИТ: Само една добавка. Ако се разгледат тези тестове, може да се види как X4 620/630 не е толкова назад в резултатите при Premiere CS4. Горе долу същото е положението и при Max-а. Минават го всички i7, разбира се, но и цената им е двойна. Разминава Q8200, а е по-евтин от него. Значи евентуално би си струвало на мястото на X4 630 да бъде някой i7, но най-евтиният е близо 400лв. -------------------- Jetway IP35-SG / E2160 @ 2700 / Chaintech 7900GS / HITACHI 250GB / BlueStorm II 500W
|
| bigstoyan |
3 Feb 2010, 21:06:31
Коментар
|
![]() HiEnd Fan ![]() ![]() Група: Admin Коментари: 244 Регистриран: February-24 05 Потребител No.: 4 |
Ами то като гледам бая си чел и си се ориентирал. Затова най-добре моят съвет е да вземеш точно това за което пишеш и си харесал - хем ще съвпадне с изискванията за цена, хем ще те радва. Иначе има риск ако някой "спец" те посъветва и имаш после проблеми да се псуваш здраво (а и него още повече). Класика е този случай Затова просто взимай, то е ясно че ще ти върши работа. Захранването разбира се и с по-евтино ще минеш, просто шансовете там да се сдуха по-скоро са по-големи, но... има шанс и с години да си работи. |
![]() ![]() |
| Lo-Fi версия | Дата и час: September 9th 2010 - 02:07:22 |