IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Reply to this topicStart new topic
> Идеи за лаптоп/ноутбук
apollyn
коментар 8 Feb 2010, 10:43:13
Коментар #1

Алабалистики
**

Група: Admin
Коментари: 104
Регистриран: November-27 09
От: София
Потребител No.: 10,362

Така, наскоро стана ясно, че е време или да си стегна машината, или да я сменя. Така че, смятам, време ми е да се сдобия с едно преносимо чудо, с което ще мога и да бачкам. Общо взето, търся съвети за модел/конфигурация, която да отговаря на следните изисквания:

1. Цена 1000 - 1500 лв. (Без любимия ми лаф "Какво са сега двеста лева отгоре, вземи си ей тоя." 1500 ми е максимумът smile.gif)
2. Компактен и лек - не ми трябва някой тутмак. Ще ми се да е не повече от 2 кг.
3. Трябва ми за работа, музика и филми. Нямам намерение да разцъквам Мас Ефект 2 или която и да е друга съвременна, смучеща ресурси джитка. За тази работа си имам Xbox 360. Работа да се разбира като "Едновременно да вървят браузър с 20 отворени таба, Фотошоп, Уърд, Ноутпад, Winamp, Skype, qip и антивируса ака Avast! Без да се задъхва машинката smile.gif" Ако мина и на друг Windows вместо XP-то няма да е зле smile.gif

Ами това е сякаш като основни изисквания smile.gif Идеи?

--------------------
Deliberate cruelty is unforgivable.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
apollyn
коментар 9 Feb 2010, 17:45:21
Коментар #2

Алабалистики
**

Какво получих от Nien на лично smile.gif Понеже е интересно и информативно, го пускам и тук:

Ами, първо здрасти! wink.gif После, извинявай, че ти пращам на лично съобщение, ама форума е счупен нещо и не мога да отговарям там.
Сега на въпроса: препоръчвам ти ето тази джаджа: DELL Studio 1555. Имах удоволствието да си поиграя с един такъв за седмица и много ми хареса. Характеристики:
•процесор: Двуядрен Intel Core 2 Duo T6600 (2.2GHz, 800MHz FSB, 2MB L2 Cache)
•памет: 4GB DDR2 800MHz
•твърд диск: 500GB, SATA 5400rpm
•дисплей: 15.6" HD Ready 1366x768 TrueLife c икономична LED технология за по-реалистично изглеждащи цветове
•видео карта: ATI Mobility RADEON HD 4570 с 512MB собствена памет
•оптично устройство: DVD записващо устройство
•мрежова карта: 10/100/1000 Ethernet controller
•безжични комуникации: Bluetooth, Wireless LAN 802.11b/g/
•звукова карта: HD Audio поддръжкa
•високоговорители: 2 вградени високоговорителя + отделен бас за нискочестотни ефекти
•аудио портове: 1x line-in, 1x line-out, 1x Mic-in
•камера: 2.0MP камера + микрофон
•четец на карти: 8-in-1 Card Reader
•специални портове: HDMI изход за лесно аудио и видео свързване с новите LCD/Plasma телевизори
•детайли: 1x e-SATA, IEEE1394, Express Card /34, 3x USB 2.0, VGA
•операционна система: Free DOS (официално осигурени драйвери от DELL за Windows XP и Windows Vista)
•батерия: 6-клетъчна Li-Ion издържаща до 3:30 часа
•тегло: 2.8 кг.
Малей, че дълго стана! Цената е приемлива 1400-1500 лв. Може да си го намериш и по-евтино ако се разтърсиш или го прекараш през фирма, ти си знаеш.
Тествах животинчето на Windows XP и Windows 7. И с двете операционни системи се държеше чудесно. Само при ХР-то имаше малък проблем с драйверите, но се намират из нета. За 7-цата можеш да си намериш драйвери на сайта на DELL. Разгледай го и поздрави. Извинявай за спама на ЛС.

--------------------
+Quote Post
mirage
коментар 9 Feb 2010, 20:00:51
Коментар #3

Претендент
**

Група: Team
Коментари: 231
Регистриран: October-5 05
Потребител No.: 583

Когато прочетох съобщението ти, веднага се сетих за DELL Studio smile.gif ! Наистина това е една прекрасна и за мен специално много чаровна серия на DELL! Гласувам с две ръце за нея, защото аз лично избрах един Dell Studio за подарък на най-добрия ми приятел. ПЛЮС всичките му достойнства и ЧАР на него ще можеш да разцъкваш И игрички от не толкова далечната 2007-2008г. wink.gif . На същия лап топ съм играл Call Of Duty 4 Modern Warfe . А ако евентуално си го вземеш, можеш да влезеш в Can You Run It и от списъка с игрите да провериш сама дали ще можеш да подкараш и някоя от по новите игри smile.gif . Специално този модел има и една много приятна екстра, която според мен ще те радва много - подсветка на клавиетурата. Цената на моето предложение е 1559лв smile.gif . Мисля, че цената е приемлива , но ще ме споменаваш с добро за тези +60лв. wink.gif
А за да не правя реклама на тази и онази фирма, можеш да ми пишеш на ЛС или в Skype, за да ти кажа от къде най-изгодно да си пазаруваш от Интернет smile.gif .

Новото Dell Studio 1555 се отличава с добре подбрани параметри и впечатляваща за марката цена. Видеокартата е с достатъчно висока производителност, за да отмени по-старите Mobility Radeon HD 3650, което дава възможност да играете игри и да използвате ноутбука за всякакви цели, без това да се е отразило неимоверно на цената. Ноутбука лесно може да се нарече и преносим център за забавления за свободното време, изпълнен в типичното за Dell високо качество и перфектна изработка.

Процесор: Intel Core 2 Duo T6600 (2.20GHz, 800MHz, 2MB cache)
Чипсет: Intel PM45
Памет: 4GB DDR2, 800MHz
Твърд диск: 500GB SATA, 5400rpm.
Екран: 15.6'' FullHD (1080p)Truelife White LED
Резолюция: 1920x1080 пиксела
Видео карта: ATI Mobility Radeon 4570 с 512 MB DDR3 памет
Оптично устойство: 8X max DVD+/-RW Drive with DVD+R double layer write capability
Разширителни слотове: VGA, RJ11, RJ45, 2 Headphone jacks, 1 Microphone jack, 1 ExpressCard 34mm slot, 2+1x USB 2.0, 1394a, 8 in 1 card reader, eSATA (USB combo), HDMI
Мрежа: LAN 10/100/1000 Mbps
Безжична мрежа : Dell Wireless 1510 Wireless-N, Bluetooth 2.0
Аудио: Intel High Definition Audio 2.0
Камера: 2.0MP
Софтуер: N/A
Батерия: 6-cell Li-Ion, 2.6 часа
Размери: 35.6x25.3x2.5/3.3 см.
Тегло: 2.77 кг.
Други: Подсветка на клавиатурата

Гаранционен срок: 3 години международна гаранция (Next Business Day - експресна)

--------------------
::Няма нищо по-хубаво от лошото време!::
+Quote Post
apollyn
коментар 9 Feb 2010, 20:15:17
Коментар #4

Алабалистики
**

60 лева отгоре пак са отгоре smile.gif Смятам, че 1000-1500 диапазон е достатъчно ясно изискване biggrin.gif Дори и да не беше така, и двете предложения дотук тежат с около кило повече от изискването ми за 2кг... не, че съм най-крехката мадама нали, но не го искам за настолен компютър, а за работа отвсякъде и по всяко време. Така че 3 кила са ми много, имайки предвид, че чантата и кабеляците му ще го докарат до към 4-5. glare.gif

Иначе и двете предложения ми звучат повече от примамливо. smile.gif

--------------------
+Quote Post
mirage
коментар 9 Feb 2010, 21:05:46
Коментар #5

Претендент
**

Цитат(apollyn @ 9 Feb 2010, 19:15:17) *

60 лева отгоре пак са отгоре smile.gif Смятам, че 1000-1500 диапазон е достатъчно ясно изискване biggrin.gif Дори и да не беше така, и двете предложения дотук тежат с около кило повече от изискването ми за 2кг... не, че съм най-крехката мадама нали, но не го искам за настолен компютър, а за работа отвсякъде и по всяко време. Така че 3 кила са ми много, имайки предвид, че чантата и кабеляците му ще го докарат до към 4-5. glare.gif

Иначе и двете предложения ми звучат повече от примамливо. smile.gif

Е ти искаш и да е силен и да е евтин rolleyes.gif , ако 1500лв ти е лимита 60+ не е нищо! Колкото по лек е толкова по слаби параметри ! Но както си решиш smile.gif

--------------------
+Quote Post
andreev
коментар 10 Feb 2010, 16:42:12
Коментар #6

Сребърен

Група: Members
Коментари: 941
Регистриран: April-22 05
Потребител No.: 180

apollyn аз като си взимах моя направих следното:
първо в мрежата си набелязах определени модели и магазини (и с малко помощ от тук)
второ хванах си едно другарче и си отделихме цял ден за това. Обиколихме всичко за да се види, да се пипне. В края на деня вече си имах лаптопче. Не трябва да си толкова критична за парите. Според мен до няколко лева отгоре не би трябвало да те спират. Аз бях запланувал да дам 1600, а дадох над 1700. После свалих някое и друго кило, ама не това не е нещо, което трябва да те спира biggrin.gif

--------------------

I Love The Sound Of Crashing Guitars
+Quote Post
mirage
коментар 10 Feb 2010, 19:47:21
Коментар #7

Претендент
**

andreev е прав smile.gif ! Предполагам няма да тичаш 1000 метра с препядствия с този лап топ, най много от вас до спирката или до колата и после до някоя сграда. Интересно ми е как разсъждават хората за тегло от 3кг. ! А парите не са доста изгодни за тези параметри.

--------------------
+Quote Post
apollyn
коментар 10 Feb 2010, 21:44:44
Коментар #8

Алабалистики
**

Ако бях казала около 1300 - сигурно щяхте да се спрете на нещо до 1500? wink.gif Въпросът е принципен - решила съм да дам макс 1500 и нито стотинка повече. Достатъчно пъти ми се е случвало да кажа някаква сума и да почне някой да ми казва: "Ама дай сега 20 лв. за това отгоре и още 50 лв. отгоре за онова и още Х лв. за третото и абе всъщност направо си купи това за двойно повече пари." Парите си ги харча за пътувания, концерти и активности, с които искам да се развивам по някакъв начин, а не за... вещи. Така че 1500 е моят лимит.

Това с ходенето по магазините го пробвах вече, не помогна особено. Признавам си, че съм жена и си избирам по външния вид. Ако ми е сладък и сладурски и ми легне на сърцето, може и да му се заглеждам в характеристиките smile.gif.

mirage, мисля, че аndreev имаше предвид, че е отслабнал, не нещо за килцата на компито. Що се отнася до изискването за килограмите... Аз не се придвижвам с кола. Движа се пеша, на колело или с градски транспорт, понякога със самолети - ерго, ще си го нося в ръцете или на гърба в раница. Ерго, трябва да е лек. Още, възнамерявам да си бачкам от леглото, от пода, от пейката в парка, от... където ми душа иска. Сиреч трябва да е лек и комактен smile.gif Пак напомням - не ми трябва, за да изстрелвам совалката Индевър или да превъртам Мад Ефект 2 smile.gif Мисля, че в момента на моята щайга основният й проблем е рама, не процесора. Така че ме интересува машинката а има повече рам, не държа да е гиганайсекор дуо на 10-та.

Преслушвам Notebook.bg и ето какво откривам:
http://vostro.dell.laptopi.notebook.bg/lap...specifications/ 1100 лв и като му гледам характеристиките, май ми отговаря на изискванията (с изключение на килцата)
http://compaq-mini.hp.netbook.notebook.bg/...specifications/ 1000 лева, комактен, обаче няма дивиди и доста други неща също biggrin.gif

smile.gif

--------------------
+Quote Post
mirage
коментар 10 Feb 2010, 22:07:09
Коментар #9

Претендент
**

Ok ok biggrin.gif схванах !
Новото ми предложение тогава е Dell Inspiration 1750 ЧЕРВЕН и Dell Studio 1555
И двата модела са под 1500лв. и имат достатъчно РАМ и достатъчно добри характеристики + момичешки цветове за дама като теб sleep.gif rolleyes.gif ! Проверих другите марки в този ценови клас и по МОЕ мнение това е най-удачният вариант за теб smile.gif

--------------------
+Quote Post
andreev
коментар 10 Feb 2010, 22:15:30
Коментар #10

Сребърен

Група: Members
Коментари: 941
Регистриран: April-22 05
Потребител No.: 180

По-добре вторият, че първият е 17 инчов, и ще е доста голям.

--------------------

I Love The Sound Of Crashing Guitars
+Quote Post
apollyn
коментар 11 Feb 2010, 00:04:54
Коментар #11

Алабалистики
**

wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif

--------------------
+Quote Post
apollyn
коментар 12 Feb 2010, 13:25:51
Коментар #12

Алабалистики
**

и още едно лично съобщение от nien, който по някаква причина не може да пуска в темата sad.gif

Цитат
Здравей отново, понеже все още немога да постна в темата във форума, затова пак на ЛС. Гледам, че с колегите от форума сме горе долу на едно мнение, всички клоним към DELL, но ето ти още едно предложение: HP Pavilion dv6-1080eq
•процесор: Двуядрен Intel Core 2 Duo P7450 (2.13GHz, 1066MHz FSB, 3MB L2 Cache)
•памет: 4GB DDR2 667MHz
•твърд диск: 320GB, SATA 5400rpm
•дисплей: 15.6" TFT WXGA HD Ready 1366x768 BrightView дисплей с формат на страните 16:9 за по-голяма работна площ и пълно възпроизвеждане на HD видео
•видео карта: NVIDIA GeForce 9200M GS с 512MB собствена памет
•оптично устройство: DVD записващо устройство с LightSribe
•мрежова карта: 10/100/1000 Ethernet controller
•безжични комуникации: Bluetooth, Wireless LAN 802.11b/g/
•звукова карта: HD Audio поддръжкa
•високоговорители: Altec Lansing Speakers
•аудио портове: 2x headphones-out, 1x mic-in
•камера: Webcam 1.3MP
•специални портове: HDMI изход за лесно аудио и видео свързване с новите LCD/Plasma телевизори
•четец на карти: 5-in-1 Media Reader (Secure Digital, MultiMedia cards, Memory Stick, Memory Stick Pro, xD Picture cards)
•Четец на пръстови отпечатъци
•детайли: eSata, IEEE1394, Cable docking connector, ExpressCard 34/54, 4x USB 2.0, VGA
•операционна система: Windows Vista Home Premium
•батерия: 6-cell Li-Ion Battery
•тегло: 2.8 kg
Една година гаранция!
Цена: 1495 лв.
Ами, има си интересен процесор животинчето и то по-скоро 3-те МВ за L2. Но като се замисля това, май е единственото хубаво нещо в него. За тези пари, DELL са винаги по-добрият вариант.
В крайна сметка, този лаптоп можеш да го използваш единствено за сравнение, с цел изтъкване на DELL vs. HP Compaq. А и съдя по това, че последната седмица се борих със зъби и нокти с един Presario CQ61, който изобщо не харесваше ХР за операционна система. Поздрави и успешен шопинг!

--------------------
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 потребител(и) четат тази тема (2 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Lo-Fi версия Дата и час: September 9th 2010 - 02:08:14