През май Facebook пусна приложение за споделяне на снимки в Китай, където социалната мрежа е забранена. Приложението носи приятното Colorful Balloons.

По всичко личи, че то имитира външния вид и усещане на Moments приложението на Facebook, което позволява на потребителите да споделят снимки с приятели и членове на семейството си. Вместо да си взаимодейства с Facebook, приложението работи с най-голямата социална мрежа в страната WeChat.

Facebook пусна Colorful Balloons приложението чрез местна компания, наречена Youge Internet Technology.

Китай забрани Facebook през юли 2009 година и частично блокира WhatsApp през юли. Оттогава Марк Зукърбърг, главният изпълнителен директор на Facebook, търси начин да направи социалната мрежа отново достъпна в Китай.

Пускайки Colorful Balloons в Китай, Facebook се стреми да види как китайските потребители обменят информация със своите приятели или дали те споделят в любимите си социални платформи в страната.

От Facebook казват, че искат да научат повече за страната по различни начини. “Нашият фокус в момента е да помогнем на китайските фирми и предприемачи да се разширят към нови пазари извън Китай с помощта на рекламната ни платформа”, казва говорител на Facebook пред The Verge.

Тагове: