Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск днес изуми света както с новия полукамион на компанията, така и с новия Roadster. Мъск обеща невероятни спецификации на новата си спортна кола. Тя ускорява от 0 до 100 км/ч само за 1.9 секунди, т.е. Roadster е по-бърз от нормален болид на Формула 1. Максималната скорост е около 400 км/ч, което поставя Roadster-а до най-бързите коли в света като Bugatti Chiron и Koenigsegg Agera. Тя разполага и с четири седалки (за двама малки пътници), както и падащ покрив. С едно зареждане на 200 kW батерия Roadster-ът изминава почти 1000 километра (998), което е двойно на това, което предлага Model S.

Базовата цена на супер електромобила ще бъде 200 000 щатски долара, но трябва да запазите място в производствения списък, което ще ви струва още 50 000 долара.

Представяйки новото мечтано спортно возило, Мъск заяви с по-сериозен тон: „Цялата идея на това е автомобилите с двигатели с вътрешно горене да претърпят своя колосален крах“. Също така заяви, че ще направи „шофирането на бензинови автомобили да се усеща като управление на парна машина“. И всъщност е прав, защото, създавайки толкова скандално бързи автомобили, Мъск може да си позволи да използва такива метафори.

Оригиналният Roadster беше първата кола на Tesla, която доказа, че електрическите автомобили могат да бъдат готини, а не само претруфени колички за голф. Изпълнителният директор обеща още, че до 2020 година ще представи и Tesla SUV.

 

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Още от Tech

Huawei ви предлага да направите бекъп на Mate 20 с хитроумно устройство

10 | Преди 18 ч.