Шефът на Microsoft Сатя Надела разкри, че абонаментната програма Xbox Game Pass скоро ще обхване и РС геймърите.

По време на разговора с инвеститори не бяха разкрити повече подробности, така че не сме сигурни точно кога Microsoft планира да се придвижи напред с тези планове. Все пак това определено е важна крачка напред.

Xbox Game Pass има над 100 заглавия за месечен абонамент, а Microsoft е обещала, че всички заглавия на нейните студиа ще пристигнат в услугата в деня на премиерата. Тази година видяхме игри като Sea of Thieves и Forza Horizon 4, които дойдоха там на същия ден и дата с техните събратя в мрежата за търговия на дребно.

И все пак ексклузивите от страна на Microsoft идват малко по-бавно тази година, въпреки че нещата трябва да се променят с пристигането на дългоочакваната Crackdown 3 през февруари 2019. На Е3 2018 Microsoft потвърди закупуването на Undead Labs (State of Decay), Playground Games (Forza Horizon) и Ninja Theory (Hellblade: Senua’s Sacrifice).

Не на последно място под шапката им е и Compulsion Games, които направиха We Happy Few. През последните години конзолата на Microsoft изостава от прекия си конкурент PS4 именно поради липсата на добри ексклузивни заглавия, които да привлекат феновете. Закупуването на цели пет гейминг студиа е голяма стъпка за промяната на тази неприятна за технологичния гигант ситуация.

Тагове:
Най-четени
Всички

Поставянето на Huawei в черния списък предизвиква масови уволнения в САЩ

66 | 15.07.2019
Още от Play

Най-популярният ретро емулатор официално в Steam от 30 юли

15 | 16.07.2019