Nintendo може да продължи с практиката да пуска осъвременени версии на ретро конзоли, след като премиерата на NES Classic Edition се оказа толкова успешна.

Според източници, запознати с плановете на компанията, цитирани от Eurogamer, следващата версия ще бъде SNES mini. Официалното ѝ име ще бъде Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System и трябва да я видим малко преди Коледа тази година. Работата по устройството вече е започнала, твърдят източниците.

Именно плановете на Nintendo да пусне SNES mini са изиграли важна роля в решението на компанията да спре производството на нови бройки от NES mini. Преди броени дни японците обявиха, че спират производството на първата ретро конзола въпреки очевидния голям интерес към нея.

Появата на SNES mini определено е повод за радост сред почитателите на ретро гейминга. 16-битовата система има по-добър гейм каталог от NES и е дом на някои от най-големите класики в историята като The Legend of Zelda: A Link to the Past, Donkey Kong Country, Super Metroid, Super Mario Kart и Super Mario World, както и Earthbound, Star Fox и Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars.

Тагове:
Най-четени
Всички

Поставянето на Huawei в черния списък предизвиква масови уволнения в САЩ

66 | 15.07.2019
Още от Play

Най-популярният ретро емулатор официално в Steam от 30 юли

15 | 16.07.2019