Шефът на XBOX Фил Спенсър загатна, че марката ще има много силно присъствие на тазгодишното изложение Е3. Най-напред Спенсър обяви, че студиата Playground Games и Rare работят по нови проекти, макар засега да не знаем кои са те. Слуховете твърдят, че Playground разработва ролевата игра Fable 4, но засега това е крайно непотвърдена версия. По всяка вероятност игрите на двете студиа ще бъдат готови най-рано догодина.

По-нататък Спенсър коментира стрийминг платформата xCloud за игри, която Microsoft разработва в момента. Той разкрива, че по Коледа е имал възможност да поиграе през xCloud и че нещата се развиват по план, макар че ще минат години, докато това се превърне в основния начин за гейминг. Накрая Фил Спенсър споделя, че лично шефът на Microsoft Сатя Надела е изразил подкрепа за Xbox и е похвалил услугата Game Pass, наричайки я „Netflix за игри“.

Засега знаем още, че името на прототипната версия за разработчици на следващата Xbox конзола е Anaconda. По този начин се запазва традицията за това версиите да се кръщават на влечуги. Anaconda се отнася само до т.нар. development kit, който получават разработчиците, а не за комерсиалното име на системата.

На теория дори ще става въпрос за две ревизии на конзолата, едната от които ще е базирана на стрийминг технология.

Всичко това звучи доста окуражаващо и е радостно, че Microsoft предвижда дългосрочен ангажимент в гейминга, така че нямаме търпение да видим какво ще ни донесе Е3 2019.

Обновете вашия Windows и Office със специалните оферти на GoodOffer24

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

Тагове:
Още от Play