Изтупайте праха от вашия Xbox One, защото след месец най-сетне излиза игра, която не може да играете никъде другаде - Sea of Thieves. Всъщност не, разбира се, че шегуваме се, защото пиратското приключение на Rare ще бъде налично за РС и именно системните изисквания на тази версия станаха известни.

За разлика от нормалния модел, при който се предлагаха само две конфигурации – минимална и препоръчителна, – сега Rare и Microsoft са ви подготвили цели 6 варианта на изискванията според съответната резолюция и кадър в секунда. Добрата новина, както ще видите от таблицата, е, че заглавието ще върви дори на по-скромни по днешните стандарти конфигурации.

Sea of Thieves е амбициозна игра, предлагаща мащабен онлайн свят, в който да се изживявате като морски вълк. Това е и най-мащабното заглавие както за Rare, така и за Microsoft от много време насам. И всъщност е наистина обещаващо. От Rare са си поставили за задача да изградят онлайн мултиплейър свят, в който хората се чувства добре и са приятелски настроени един към друг. Разбира се, има щури битки и сблъсъци, но всичко е изработено в много приятна и весела среда, която напомня на поредицата Monkey Island на LucasArts. Заглавието е създадено, за да се играе с отбор, който дори е задължителен, когато управлявате голям кораб - всеки има своята задача.

В Sea of Thieves формирате отбора си от четирима играчи и започвате да обикаляте морета и острови в търсене на съкровища - може би заровени на някой забравен остров или привидно защитени в трюма на търговски кораб? За пиратите това не е от значение. По вода ще се сражавате с кораби, а по земя - с други пирати или скелети, които пазаят ценни предмети, скрити в тъмна пещера. Ако можем да разчитаме на отзвука от бета тестовете и всички геймплей видеа, Sea of Thieves се оформя като едно от най-вълнуващите заглавия тази година.

В момента един от големите въпроси е по-скоро дали омразните микротранзакции могат да развалят удоволствието от играта и ако се доверим на производителите, случаят няма да е такъв. След сериозния негативен отзвук около Star Wars: Battlefront II и допълнителните покупки в това заглавие, от Rare имат по-различна тактика. В началото в Sea of Thieves няма да има микротранзакции. Това ще се запази през първите три месеца след официалнта премиера. След това ще бъдат добавени с първия голям ъпдейт на играта и може би най-важното - от Rare твърдят, че те ще са само за покупка на козметични промени за герои и кораби и няма да включват т.на.р loot boxes.

"Фокусът ни при премиерата е върху страхотното изживяване. Когато пуснем първия голям ъпдейт, тогава ще добавим и възможност за играчите да харчат пари. Нищо от това обаче няма да включва покупки, които да влиаят върху силата на играча и напредването му в заглавието", коментира Джо Нийт от Rare за IGN.

Sea of Thieves излиза на 20 март за РС и Xbox One.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Play

Call of Duty: Black Ops 4 - повече Fortnite, никаква кампания

7 | 18.05.2018