Стартиралата още през 1996 г. The Pokémon Trading Card Game е не само популярно развлечение, но и сериозен бизнес, в който ентусиазирани колекционери са готови да платят хиляди долари за най-редките налични карти. Наскоро се състоя поредната такава транзакция, но цялата случка се обърква много бързо.

Ebay продавач с прякор pokemonplace обявил за продажба картата Trainer No. 3, която е връчена само на класиралия се на трето място в едно конкретно Pokémon състезание през 1999 г. в Япония. Както може да си представите, това е една от най-редките карти и новият купувач броил за нея цели 60 000 долара.

Картата била изпратена по американската поща и застрахована за 50 000 долара, но така и не достигнала целта си. Някъде след като човекът я изпратил и преди тя да бъде доставена, пакетът просто се изпарява. Тъй като картата е изпратена в пакет с други неща и служителите са се разписали за неговото получаване, застраховката за липсващата карта не може да бъде изплатена. Цялата ситуация изглежда много подозрително, но явно продавач и купувач са направили всичко по силите си, за да бъде гладка сделката. По всяка вероятност вината е в пощенската служба, като е възможно някой да е откраднал картата, след като е научил за нейната стойност.

Толкова известна карта не може да бъде препродадена публично. Ако някой я пусне в продажба онлайн, колекционерската общност незабавно ще я проследи до нейния крадец.

Продавачът на картата е обявил награда от хиляда долара за всеки, който има информация за следите на картата.   

Виж още: На бой със зомбитата с усмивка в новата Evil Dead игра

 

Тагове:
Най-четени
Всички

Huawei със страхотна оферта към българските потребители

100 | 14.08.2019
Още от Play

Това е първият трейлър на последния сезон на Star Wars Resistance (ВИДЕО)

4 | 15.08.2019