Събитията, които вълнуват всеки модерен човек, се случват непрекъснато. Технологични и научни открития, нови революционни продукти, услуги от ново поколение. Всеки ден всички ставаме свидетели както на новите успехи при компаниите – гиганти, така и на никому неизвестни досега лица.

Много от тези събития, случили се през изтичащата 2018 година, ще откриете на страниците на последния брой в поредица интересни статии. Разбира се – най-любопитните от тях винаги са онези, които опитват да надникнат напред в бъдещето, правейки футуристични предсказания. Живи организми, отпечатвани с биопринтери, ферми за човешки органи за трансплантация, директно управление на компютри от човешкия мозък, нанороботи, унищожаващи ракови клетки, и напълно автономни дронове – това е само част от напълно възможното ни бъдеще, отразено в статията „Как ще изглежда светът през 2040 година?“.

Погледът напред обаче винаги трябва да има и опорна точка. И тя се намира днес, в настоящето. Затова анализите ни за „Най-интересните постижения в технологиите и научния свят“, „Къде ще ни закара автоиндустрията през 2019-а“ и „Кои са най-добрите продукти на годината? (HiEnd EPA/ECA 2018)“ заемат значителен дял от броя. И със сигурност ще предизвикат интерес не само заради възможността да „сверите часовника си“ с този на най-новите продукти на пазара, но и заради чисто практическата страна на въпроса: „Какво си струва да купя, когато избирам подарък?“.

Поръчайте списание HiComm от Ozone.bg с безплатна доставка.

В раздела Play ще откриете няколко много сериозни теми: кои са най-добрите игри за последните 12 месеца, които не бива да пропускате, какви сериали да следите през следващата година, кинопродукциите, очаквани с най-голям интерес, както и, разбира се, какви са гласовете на публиката, извели до първите позиции най-добрите филми, игри, музика и приложения за 2018 година – HiEnd ECA 2018.

Аналитичните материали от раздела Social ще ви информират за развитието на дигиталното съдържание днес, което определено е към посока на интернет видеоклиповете, както и какво следва оттук нататък със социалната мрежа Facebook след сериозните скандали за злоупотреби с лични данни на потребители.

По традиция в продуктовия раздел Select ще ви запознаем със страхотни предложения -  култовия ноутбук Lenovo ThinkPad X1 Tablet, LCD флагманския телевизор на Philips, уникални наблюдателни камери на D-Link. Но най-обширната тема в него е именно свързаната с коледните празници – цели 56 разнообразни предложения за технологични (и недотам) подаръци, представени накратко с информация и цена.

Футуристичните прогнози от раздела Futuristic със сигурност ще ви разтърсят – поне вашите мечти и фантазии. Освен статията за последните пробиви в науката и технологиите от изтичащата година там ще намерите обширен материал, чрез който опитваме да предскажем облика на цивилизования ни свят 20 години по-късно – през годината 2040!