Paysafe България проведе първия си хакатон на 31 март и 1 април в София. Над 40 ИТ инженери се състезаваха за награди на обща стойност 9,500 евро на Paysafe Hackathon 2018. Всеки от отборите се състоеше от най-много четирима души. Индивидуалното участие също беше разрешено, като при него съответният човек трябваше да бъде сам в отбор.

Трите отбора финалисти са Tech Valley, Spoko и TwoThirdsOfATeamу като Tech Valley са победителите в хакатона и бяха наградени с 5,000 евро. Spoko са на второ място и спечелиха 3,000 евро, а TwoThirdsOfATeam са на трето място и наградата за тях е 1,500 евро.

Участниците трябваше да се справят с три основни предизвикателства с фокус върху: нови начини за извършване на транзакции през мобилни устройства; облачни инфраструктура и инструменти; разплащания в социални мрежи през приложения за комуникация, инструменти за сътрудничество или видеоигри. Paysafe, водещ глобален доставчик на цялостни разплащателни решения, осигури за тях ресурси в GIT, както и ментори на място.

Всички ИТ инженери със страст към технологиите и програмирането, които посетиха събитието, имаха възможност да покажат най-добрите си умения. Два от най-интересните проекти, разработени по време на двудневния хакатон на Paysafe, са решение на проблем, свързан с масивна мултиплейър онлайн игра, и решение с фокус върху управлението на риска през машинно обучение.

 

Тагове: