Атаката срещу Facebook с View As експлойта преди 2 седмици е засегнала 30 милиона потребители - с 20 милиона по-малко, отколкото се смяташе. Това е първият път, когато социалната мрежа обяви броя на засегнатите акаунти, като Facebook заяви преди, че 50 милиона акаунти биха могли да бъдат засегнати.

"Приемаме тези инциденти много, ама много сериозно", казва вицепрезидентът на Facebook Гай Розен. Той потвърди, че ФБР вече разследва пробива, но не даде подробности за хода на операцията.

Хакерите са достигнали до имена, адреси на електронната поща и телефонни номера на тези 29 милиона акаунта, твърди компанията.

За 14 милиона от тях хакерите са получили още повече данни, като роден град, дата на раждане, последните 10 места, в които са били регистрирани, или 15 последни търсения. Добрата новина е, че атаката не е достигнала до разкриване на паролите на потребителите.

Един милион други акаунти също са били засегнати, но хакерите не са получили никаква информация от тях.

Съобщения ще бъдат изпратени до тези, които са били засегнати от атаката, заявиха от социалната мрежа, като можете да получите информация и от Help Centre. Това е най-големият пробив в сигурността в историята на компанията и изглежда е извършен от неназован нападател.