Google иска да направи нашите виртуални аватари по-изразителни като следи движението на очите. Това личи от нов патент, наречен „класифициране на лицеви изражения“ чрез камера, следяща очите. Според описанието, методът използва следящи сензори, вградени в шлем за виртуална реалност.

Именно следенето на очите се счита за следващата голяма посока на развитие за виртуалната реалност, защото една надеждна и точна система ще позволи по-добра оптимизация на ресурсите като изобразява изцяло само зоната, в която потребителят гледа. Google иска да използва алгоритъм за сканиране на израженията на лицето в реално време като след това физиономията се предава на техния аватар.

Разполагайки с такава информация, разработчици ще могат да създадат персонализирани изживявания. Диаграмата по-долу показва как леки промени във формата и размера на очите могат да променят това, което другите виждат, когато погледнат виртуалния ви аватар.

Ако работи, такава система може да предизвика революция в социалните VR приложения. Google, разбира се, все още няма VR шлем с вграден сензор за следене на погледа, но патентът демонстрира едно от потенциалните предимства на тази технология. Имайки предвид, че Google съвсем наскоро пусна Lenovo Mirage Solo Daydream, не би трябвало да очакваме реализацията на този патент още известно време.

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

Новината, която феновете на Xperia и Sony искаха да чуят

74 | 23.05.2019
Още от Tech

Китаец връща хиляди фаллшиви iPhone-и за съвсем истинско обезщетение

41 | Преди 21 ч.