Huawei ще отвори своя първи луксозен смартфон магазин извън Китай. Той ще се намира в австрийската столица Виена и е част от офанзивата на компанията в Европа в един труден за нея момент там.

Най-големият производител на оборудване за телекоми в света е под лупата на западния свят заради връзката си с китайското правителство и повдигнатите от САЩ обвинения, че Huawei помага на Пекин с шпионаж. Вашингтон вече поиска от своите съюзници да не използват технология на Huawei, докато компанията отрича обвиненията и го направи отново на конференцията във Виена.

Австрия изостава по отношение на бързите широколентови връзки в ЕС и затова иска да се превърне в 5G пионер в Европа. Тя е сред първите страни в ЕС, обявили наддаване за 5G лицензи. До няколко седмици се очакват резултатите за това, кой ще вземе честотите от 3.4 до 3.8 GHz спектър, които обикновено се използват в гъстонаселените райони.

Huawei вече има сделки с трите големи австрийски мобилни оператора: A1 Telekom Austria, T-Mobile Austria и Drei Austria. Компанията се надява, че ще може да им помогне да изградят своите 5G мобилни мрежи.

По-рано тази седмица австрийското министерство на технологиите потвърди, че очаква мнението на Брюксел за това, дали да позволи на китайската компания да оборудва 5G, но посочи, че няма конкретни подозрения за Huawei.

Тагове:
Най-четени
Всички

Поставянето на Huawei в черния списък предизвиква масови уволнения в САЩ

66 | 15.07.2019
Още от Tech

Пет идеи, от които ще ви олекне през лятото (най-вече на багажа, но и на душата)

6 | Преди 16 ч.