Apple отнесе не един, а два отделни съдебни иска за патентни нарушения. Единият е свързан с настройката на двойната камера на гърба на няколко модела, включително актуалния iPhone X. Вторият се занимава с функцията Do Not Disturb While Driving ("Не ме безпокойте, докато шофирам") на Apple, която не позволява на SMS-ите, известията и другите съобщения да достигнат iPhone, докато водачът е зад волана.

Делото за нарушение на патента, което се занимава с камерата на iPhone X, е подадено в районния съд в Северна Калифорния срещу Apple от Corephotonics. Това е компания за камери със седалище в Израел, която обвинява Apple, че е нарушила два от неините патенти, които се занимават с технология, наречена "Miniature Telephoto Lens Assembly". Искът твърди, че Apple е нарушила и двата патента с iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus и iPhone X - моделите, оборудвани с двойна камера.

В документацията се отбелязва, че технологията на Corephotonics с двойна бленда създава миниатюрен телеобектив, който се вписва в модула на мобилната камера и осигурява качеството и светлинната чувствителност, изисквани от потребителите на смартфони. Вместо да използва цифрово увеличение, което предлага лоша разделителна способност, технологията на Corephotonics използва и двете камери на гърба на телефона, за да създаде комбинация от цифрово и оптично увеличение благодарение на използването на алгоритми. Това осигурява по-силно увеличение, без да се разгражда изображението.

Apple за пръв път проявява интерес към патентите през 2012 г., а през юни 2014 г. се предполага, че се е срещнала в Тел Авив с компанията, за да ги лицензира. След това обаче разговорите спират, за да продължат две години по-късно, но отново приключват без лицензионно споразумение.

Компанията търси обезщетение и твърди, че Apple умишлено е нарушила неините патенти. Искането е за "особено големи щети", постоянна съдебна заповед срещу продажбата на моделите-нарушители от Apple и покриване на всички съдебни разноски.

Оцени:
Рейтинг: 3
Тагове:
Най-четени
Всички

Ark OS: запомнете това име, Huawei стои зад него

178 | 13.06.2019
Още от Tech

Телефони с новата операционна система на Huawei идват от октомври

96 | 14.06.2019