И тази година MoitePari.bg организират форума, насочен към информационно подпомагане на развитието на малките и средни бизнеси у нас. „Финансиране на бизнеса“ ще се проведе на 17 май в бизнес център Capital Fort, а основните теми, които ще покрие, са банкови програми, насърчителни програми, експортно финансиране, финансиране от небанкови институции, дялови инвестиции от Инвестиционни фондове, финансиране по европейски програми и други. Сред презентаторите пък са Росен Иванов, управляващ съдружник в Black Peak Capital, и Йордан Зарев, мениджър Инвестиции в Neveq. Посетителите ще чуят и лекция за предварителната подготовка на фирмата за получаване на финансиране, а разяснения за предприемане на отделните стъпки, които трябва да предприемат бизнес организациите, ще даде Стойне Василев, бизнес коуч към SmartMoney.bg.

Форумът е популярен с това, че предоставя възможност на хората, управляващи малкия и среден бизнес у нас, да се запознаят отблизо и нагледно с начините за кредитиране от банкови и небанкови институции, актуални европейски програми и процедури, рискове, проблеми и решения. Компаниите и финансовите институции се свързват директно по време на форума, спестявайки време от проучвания и давайки възможност за обсъждане на конкретни, настоящи казуси. В банковия панел посетителите ще чуят Светослав Пиралков от Райфайзенбанк и Микрофинансиращата институция „Джобс“ към Българска банка за развитие. Ще се засегнат и възможностите за европейско финансиране на МСП до края на 2018 и ще се дадат разяснения за отворените понастоящем европейски програми, с детайли относно необходимата подготовка и управление на проектите така, че плащането да бъде извършено.

Участието във форума е безплатно, но със задължителна регистрация, която желаещите могат да направят тук. Ще има и един платен панел по бизнес симулация по финанси, насочена към практици с опит и организиран съвместно с The Business Institute. Програмата е разработена като част от портфолиото на Harvard Business Publishing и е ефективна като метод за учене чрез практика в MBA програми по целия свят.