Google   продължават със стъпките, водещи към това да поставят услугите си за търсене, упътване (Google Maps) и гласовия си асистент на преден план в продуктите си. Сега те инвестират 22 млн. долара в KaiOS, oперационна система за мобилните телефони тип "слушалка", обединяваща широка гама от собствени приложения и други смартфон услуги. KaiOS ще се използва, за да интегрира услугите на Google, които споменахме по-горе, в повече такива устройства с тази операционна система.

Изпълнителният директор на KaiOS Себастиан Коудвил каза, че това финансиране ще помогне на стартъпа да развие по-бързо дейността си и глобалното разгръщане на телефоните с операционната им система. „Това ще ни позволи да свържем широката популация хора, които все още нямат достъп до интернет, особено в развиващите се пазари“, казва той. Телефоните с разширени функции продължават да нарастват като брой – до 2017 г. в света имаше 450 - 500 млн. такива.

Телефоните с KaiOS в момента са вторите по популярност в Индия след тези с Android. Инвестицията на Google вероятно е начин услугите им да влязат в ползване при потребителите на телефони по-нисък клас, а наличието на гласов асистент на достъпен телефон може да се окаже истинска революция. От своя страна KaiOS вече имат добавени приложенията на Twitter и Facebook по-рано тази година, като се очаква скоро да прибавят и WhatsApp.

Най-четени
Всички

Поставянето на Huawei в черния списък предизвиква масови уволнения в САЩ

66 | 15.07.2019
Още от Social

Какво да направите при следващия Facebook/Instagram апокалипсис

37 | 13.07.2019