Логистичното подразделение на DHL обяви, че ще инвестира 300 милиона долара в модернизацията на голяма част от своите складове в Северна Америка. А това означава само едно – още повече роботи и умни устройства. Освен това DHL все повече ще залага на автоматизация и софтуер, които да намалят до минимум непредвидените прекъсвания на трудовата дейност.

Такива технологии вече работят в 85 склада на DHL в Северна Америка, което е 20 процента от  цялата инфраструктура там. На континента за DHL работят над 35 000 души, които сега обаче ще бъдат пряко застрашени от четирикратното увеличение на роботите.

В момента DHL води разговори с над 25 производителя на роботи. Техните машини ще се занимават с широк набор от задачи от пренасяне на големи пратки до тяхното разпределяне. Компанията вече ползва роботи на Locus Robotics, които са програмирани да работят заедно с хора при изпълнението на поръчки.

DHL планира да използва роботи в други свои офиси по света, но най-напред експериментите в Северна Америка трябва да се окажат успешни. През септември 2019 г. в Чикаго ще заработи иновационен център на DHL, който да експериментира с нови решения за логистика.

 

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Основателят на WhatsApp отново призова: Изтрий Facebook акаунта си!

49 | 18.03.2019
Още от HiEnd

5G Xperia смартфонът на Sony всъщност е и един от най-впечатляващите (СНИМКИ)

34 | 13.03.2019