Развойното подразделение на Samsung успешно синтезира графенова топка, която може да зарежда по-бързо литиево-йонни батерии, които след това да издържат повече, съобщава ZDNet.

По данни на Samsung Advanced Institute of Technology включването на графеновия материал в производството на батериите ще увеличи капацитета им с 45 процента, а времето за зареждане ще се съкрати петорно.

Сегашните литиево-йонни батерии се зареждат напълно поне за час, но с новата технология този срок може да падне до 12 минути. Конкретни срокове за комерсиализация на графеновата батерия все още не са обявени от южнокорейската компания.

Приложенията на графена продължават да нарастват, след като съвсем наскоро стана ясно, че две италиански компании са комбинирали графен с асфалт, за да създадат по-трайна и устойчива пътна настилка. Подобрените в свойства на асфалта са резултат от топлинната проводимост на графена, която не позволява на асфалта, съдържащ добавката, да омекне при високи температури или да се втвърди и да се напука при ниски.

Тагове: