Инженерите от MIT отново са тук с най-новата версия на своя четирикрак робот Cheetah, наречена Mini Cheetah. И машината има неочакван коз: тя може да прави задно салто.

Роботите с акробатични възможности не са нещо ново - доста по-големият робот Atlas на Boston Dynamics направи такова салто още през ноември 2017 г., но Mini Cheetah е първият четирикрак робот с това постижение, което вече е вълнуващо. В края на краищата много хора могат да правят задно салто, но колко кучета знаете, че могат да направят същото?

Mini Cheetah също е (както подсказва името) по-малка версия на по-голямата Cheetah 3 от миналата година - тежи около 20 килограма и може да се движи с до 2.45 метра в секунда, което изглежда полезно да се знае, в случай че нещата вървят в посока на сюжет от Black Mirror.

Все пак има нещо по отношение на размера и дизайна, което изглежда прави Mini Cheetah по-приятелски настроен. За разлика от малко по-изпипания SpotMini на Boston Dynamics, който е предназначен да бъде истински продукт, Mini Cheetah е просто изследователски проект, така че вероятно няма да можете да си го купите в обозримото бъдеще.

Колко издръжлив е Galaxy S10? Този тест демонстрира нагледно (ВИДЕО)

---

MADE IN CHINA: Китайските открития, които промениха света

---

Сушата свърши! Какво ще играем през март?



Тагове: