Легендата на леката атлетика Юсейн Болт официално обяви е-скутер и микро електрическа кола от компанията за мобилност, на която е съ-основател и финансов благодетел. Пред публиката на изложението VivaTech в Париж Юсейн Болт разказа как пътувайки по света се е сблъсквал често с тежкия трафик и врява, че компанията му предлага решение, което е едновременно готини и практично.

Скутерите, финансирани от Юсейн Болт, са три - Bolt Original, Bolt One и Bolt Chariot. Те са проектирани за издръжливост и могат да се рециклират след края на живота им. Bolt One и Bolt Chariot имат сменяема батерия, така че максимално бързо да се върнете на пътя. Същите два модела имат поставка за чаша, а Bolt Chariot и място за багаж. Ако си свалите приложението за скутерите ще получите безплатна каска.

Виж още: Летящото такси на Lilium може да ви прибира от работа за 70 долара (ВИДЕО)

На свой ред, B Nano е първата микро електрическа кола със сменяема батерия. Пробегът на модела е до 20 км, така че той е приложим само в градски условия. Купето е за двама души, седящи един зад друг.

Микро колата ще струва 10 000 долара, но ще я видим едва в края на 2020 г.; на сцената в Париж нямаше дори и прототип на колата, а макет. Скутерите пък ще се отдават под наем в Париж от този месец.