Швейцарската компания за роботика ABB разкри, че ще изразходи 150 млн. долара за изграждането на модерна фабрика за роботи в Шанхай, която ще използва роботи за изграждане на роботи.

Компанията ще разчита на своите роботи YuMi с една ръка, които някога сe използваха за дирижиране на оркестър. Новото амплоа на YuMi обаче ще бъде в сглобяване на малки части. Освен това АВВ планира да използва широко своя софтуер SafeMove2 в съоръжението, което според нея ще позволи на моделите ѝ YuMi и други автоматизирани машини да работят безопасно в непосредствена близост с човешкия персонал.

ABB казва, че целта ѝ е да превърне Шанхай в най-модерната фабрика за роботи в света. Тя дори ще разполага с център за научни изследвания и развитие, за да ускори работата на фирмата в изкуствен интелект. Освен това ще разшири видовете и вариантите на роботите, които компанията може да построи за китайски компании, включително за производители на автомобили и производители на електроника.

Китай е вторият по големина пазар на АВВ след Съединените щати, а новата фабрика може значително да разшири присъствието ѝ на пазара. Компанията очаква да отвори съоръжението от 75 000 квадратни метра до края на 2020 г.

Тагове: