CES 2019 все още не е стартирал официално, а 146-годишната компания Kohler вече привлече погледите на мнозина с вероятно най-горещия и разтоварващ анонс на 2019 до момента – интелигентна тоалетна с вградени съраунд колони, ембиънт осветление и контрол посредством Alexa на Amazon.

Numi 2.0 Intelligent Toilet е един от онези продукти, които, независимо от наистина впечатляващата си изработка, почти винаги са представени в леко пародийна светлина.

По същество Kohler обещава, че потребителите ще получат „незабравимо преживяване“, благодарение на „осветителни и аудио подобрения“ при интелигентните тоалетни 2.0.

Те ще помогнат на ползвателите им да определят конкретно (тоалетно) настроение, посредством гласови команди. В случая говорим за музикално звучене, осветление и дори специфична температура на помещението.

Поне за нас е генерален бонус, че Kohler не рекламира продукта си като такъв, управляван от изкуствен интелект. Въпреки че знае ли човек какъв потенциален мозък може би се крие в „умното“ клекало на компанията?

Прочее версия 2.0 подсказва също, че това не е първата умна баня на Kohler. Последната обяви оригиналните версии в рамките на миналогодишния CES на умен душ, умно огледало и умна вана.

Голямата новина този път е не само анонсът на тоалетния 2.0 ъпдейт, но и цената на отделните елементи.

Например умното огледало ще се продава на цена от 1250 долара за 24-инчовата версия и 1624 долара за 40-инчовата. Умният душ съответно за 3000 долара. Въпросният ще предлага гласови команди и множество спа опции. Ваната ще струва 4850 долара.

Така де, цените на Numi Intelligent Toilet ще стартират от 7000 долара и ще достигнат до 9000 долара за черния ѝ вариант.

Игрите отново бият здраво музиката и видеото

---

Най-очакваните сериали за 2019 г. (освен финала на Game of Thrones)

Видео демонстрация на „фенси“ банята, следва:

Тагове: