Airbnb стартира свои собствени брандирани апартаменти във Флорида в партньорство с Newgard Development Group, компания за развитие на недвижими имоти, съобщава The Financial Times. Апартаментите ще бъдат наречени Niido powered by Airbnb и сградата с 300 стаи в Кисими ще бъде построена и притежавана от Newgard. Тя трябва да отвори врати през 2018 г. и ще включва безключов достъп и сигурни възможности за съхранение на багаж, когато наемателите се оттеглят и искат да отдадат под наем тяхното място. Наемателите ще имат право да преотдават под наем апартаментите си чрез Airbnb за до 180 дни всяка година.

Те ще бъдат в състояние да управляват резервациите посредством приложение. Ще има и задължително почистване. По отношение на краткосрочните наеми Newgard ще взема 25 процента дял, Airbnb 3 процента, а останалата част ще е за наемателя.

Airbnb заяви, че проектът "съвпада със стратегията за дългосрочност", докато Newgard заяви, че компанията планира да построи 2000 Airbnb брандирани единици през следващите две години. В момента тя работи с Airbnb за още пет апартаментни комплекси, които търсят "правилните квартали и правилните проекти", каза Харви Ернандес, главен изпълнителен директор на Newgard.