Фентъзи амбициите на Amazon не се свеждат само до "Властелинът на пръстените". Компанията е поръчала нов сериал по прочутите романи "Колелото на времето" на Робърт Джордан. След години на провалени планове и законови пречки най-сетне фентъзи сагата ще бъде екранизирана, а всеки епизод ще бъде дълъг един час.

Продуцентът на Agents of SHIELD Рафаел Джъкинс ще бъде режисьор на новия сериал, а самият той се определя като голям фен на "Колелото на времето".

Засега Amazon не се ангажира с конкретна времева рамка за сериала и надали скоро ще научим кога ще стартира. По-важното е, че гигантът е отдаден на идеята и иска да прави сериали, които да конкурират хитове като "Игра на тронове".

„Колелото на времето“ (The Wheel of Time) е фентъзи поредица, известна с голямата плътност на повествованието, многото и сложни детайли на измисления свят, обикновено песимистичния тон, според който почти всичко, което може да тръгне в лоша посока, го прави. Някои литературоведи смятат, че Джордан е духовен наследник на епическото фентъзи, популяризирано от Дж. Р. Р. Толкин. Към 2007 г. са продадени над 30 милиона копия от серията по цял свят. По книгата има направени компютърна игра и настолна ролева игра. Поредицата се състои от общо 14 книги и една прелюдия.

Тагове: