Първото издание на новата инициатива на Sony - PlayStation State of Play, показа какво ще могат да играят притежателите на PS4 и PlayStation VR в следващите няколко месеца. Sony обяви също, че към днешна дата е продала 4.2 милиона VR устройства, превръщайки PlayStation VR в най-успешната VR платформа на пазара.

Събитието беше изпълнено с анонси на VR заглавия, но демонстрира и изключително силни story трейлъри на Observation, Days Gone (излиза през април) и симпатичния PlayStation 4 ексклузив Concrete Genie. Последната ще се забави до края на годината, заради добавянето на VR поддръжка.

Трите големи VR анонса се състояха в разкриването на ексклузивна PlayStation VR Marvel игра, носеща името Marvel’s Iron Man VR. Космическата сага No Man’s Sky’s и в частност ъпдейтът Beyond също ще възнаградят играчите с пълноценна VR поддръжка. Тя ще бъде напълно безплатна за хората, които вече притежават играта на Hello Games.

Получихме финален трейлър и пускова дата на една от най-очакваните VR игри - Blood & Truth. Софтуерът ще се появи единствено за PlayStation VR на 28 май.

Mortal Kombat 11 също беше част от презентацията и трейлърът Old Skool Vs. New Skool определено ще зарадва почитателите на серията.

Цялото събитие, включващо всички трейлъри на споменатите по-горе игри, следва:

Още от Play