Получаваме повод за гордост в технологичните среди след анонса на Motorola, че българинът Владислав Иванов ще застане начело на Motorola Австрия. Опитният ръководител е част от компанията вече 7 години и очевидно управленческият му талант е оценен високо от легендарния технологичен бранд.

Кариерата на Иванов в технологичния бранш започва още в неговите ранни студентски години, когато той се занимава с търговия на копирни машини в една от най-големите марки на пазара. Впоследствие преминава през К&K и “Солитрон”, за да стигне до Lenovo, когато през 2012 г. технологичният гигант стартира бизнес активно в България.

Следват няколко много успешни години за Иванов и Lenovo - последователно постигане на лидерски позиции по продажби в бизнеса с компютри, лаптопи, таблети.

Владислав Иванов

Сред най-забележителни постижения на Владислав Иванов е първото място по доставки в сегмента с мобилни телефони през 2016 година, побеждавайки тогавашния и актуален лидер в България.

Преди три години, едва на 37, Владислав Иванов поема отговорност като Генерален мениджър за бизнеса на Motorola за 14 държави в цяла Югоизточна Европа, а от 2019 г. ще има за цел да позиционира марката в челните позиции и на пазара в Австрия.

“За мен е чест и огромно предизвикателство да поема бизнеса на Motorola в Австрия. Един пазар, който притежава много повече западни ценности и една по-различна култура на пазаруване от тази, която имаме ние тук, на Балканите. Вярвам, че заедно с моя екип можем да пренесем добрите практики и да постигнем високи резултати, точно както го правим и в останалите държави от нашия регион”, коментира Владислав Иванов.

В глобален мащаб Motorola обяви, че излиза на печалба през третото фискално тримесечие на 2018/19 г., с което изпълни обещанието си да покрие с продажби и оптимизирани процеси огромните инвестиции, които бяха осъществени по време на придобиването и преструктурирането на компанията. Така марката вече е лидер в Мексико, заема втора позиция в цяла Латинска Америка и отново се завърна сред любимите брандове на потребителите в САЩ и Европа.

Четири идеи за евтин ъпгрейд с големи ползи за вашето РС

Тагове: