Китай отложи прожекциите на предстоящото излъчване на "Имало едно време в Холивуд" на Куентин Тарантино. Причината е, че дъщерята на Брус Лий е бясна заради представянето на легендата на бойните изкуства като надут фукльо.

Звездният блокбъстър с участието на Леонардо ди Каприо, Брад Пит и Марго Роби трябваше да излезе в Китай следващия петък, но Тарантино отказа да редактира сценария, за да успокои китайските регулатори.

Филмът включва бойна сцена между героя на Пит, каскадьор и ветеран от войната на име Клиф Бут и Лий, изигран от Майк Мо, единствения азиатски герой в лентата.

В сцената Лий се хвали пред Бут, че е могъл да "осакати" Мохамед Али, представен във филма като Касиус Клей, и двамата се впускат в "приятелска" битка, която завършва без победа - въпреки че Лий е хвърлен на земята.

Сцената накара дъщерята на актьора - Шанън Лий, да се обърне директно към Националната филмова администрация на Китай за промени във филма.

Още при световната премиера на "Имало едно време в Холивуд" близки и роднини на Лий коментираха, че образът му във филма не съответства на личността му в реалния живот, а по-скоро наподобява карикатура.

Но носителят на "Оскар" отвърна на критиките.

"Брус си беше арогантен човек. От начина, по който говореше... не ми ставаше ясно за какво става дума", заяви култовият кинаджия.

Виж още: Жокера - пътешествие в бездната на лудостта (РЕВЮ)

Още от Play