Експлойтът, засягащ повечето модерни процесори, може да достигне и Nintendo Switch. Причината? Хибридната конзола използва чипа Tegra X1 на Nvidia , който също е построен на ARM архитектура.

Така системата най-вероятно е уязвима от същите методи, които хакери могат да използват за проникването в нея. На практика, двата експлойта позволяват на хакерите да прочетат части от системната памет, за които обикновено не биха имали права. Това се постига чрез хитра манипулация на специфична функция на процесора.

в случая с Nintendo Switch, експлойтите могат да помогнат на хакерите да разберат как функционира защитата на конзолата и да улеснят нейното хакване. Nvidia обяви, че вече подготвя пач за своите видеокарти, а що се отнася за чипове като този в Switch ситуацията все още се анализира. Въпреки че това е проблем преди всичко на сървъри, уязвимостите засягат и потребителска електроника. Другите две конзоли от настоящото поколение, PS4 и XBOX One, ползват процесори на AMD, уязвими на експлойта Spectre.

Тагове: