Добра новина за всички геймъри! Bioware и EA ще пуснат демото на предстоящата си онлайн игра Anthem безплатно за всички почти месец преди официалния ѝ дебют. Тестовият период ще продължи от 1 до 3 февруари и ще бъде достъпен за всеки на платформите PC, PS4 и Xbox One.

Ако сте от хората, които имат Origin Access или сте предварително поръчали играта, ще получите достъп до специалното VIP демо. То ще е е достъпно между 25 и 27 януари, но няма информация дали ще се различава с нещо от демото за всички останали. Със сигурност обаче тези играчи ще получат специален предмет в играта, с който да отбележат своя по-висок статус.

Демото няма за цел да събира данни от геймърите относно бъгове, които да бъдат поправени преди официалното излизане, а да даде възможност на всички сами да видят играта. Със сигурност обаче обратната връзка от потребителите ще бъде ценна за Bioware и EA.

Anthem е доста експериментална игра за култовото канадско студио, която се различава от всичко, направено от тях досега. С нея то ще трябва да изкупи и “греховете” си пред феновете, които разочарова с катастрофалната Mass Effect: Andromeda. Успехът на Anthem е ключов за бъдещето на студиото и на играта се възлагат огромни надежди от страна на издателя Electronic Arts. Ако слуховете са верни, EA е научила урока си и в Anthem няма да ни чакат хазартен тип монетизации като loot box-ове или нечестни практики като свързване на прогресията със заплащане с реални пари.

Тагове: