С вчерашна дата получихме информация за премиерната дата на дългоочакваната кино адаптация на "Дюн", зад която стои адски талантливият режисьор Дени Вилньов. Големият ден е 20 ноември 2020 година, твърди Variety.

Напомняме, че това не е първият кино прочит на класическия фантастичен роман на Франк Хърбърт от 1965 година.

Вилньов седна на тежкото режисьорско столче след серия от успешни продукции, включително Arrival и Blade Runner 2049. В края на 2018 година режисьорът разкри, че стремежът му за Dune е да разкаже историята му в два филма, като сценарият на първия филм логично покрива първата половина от романа.

Предишната адаптация на Dune беше дело на големия Дейвид Линч и до ден-днешен си остава един от най-противоречивите филми на нашето време, който към днешна дата е с култов статут за мнозина. Премиерата на въпросния беше през 1984 година, а през 2000 и 2003 година SCI FI channel продуцира минисериал по темата.

Кастът на лентата е впечатляващ и включва имената на Оскар Айзък, Ребека Фъргюсън, Хавиер Бардем, Стелан Скарсгорд, Дейв Батиста, Джош Бролин, Джейсън Момоа и други. Зад продукцията стои Legendary Entertainment.

Така де, надъхани сме!

Впечатляващи снимки със смартфон? По-лесно е, отколкото предполагате (част 1)

Още от Play