Apple ни обеща оригинални тв шоута без реклами, когато тяхната телевизионна услуга дебютира тази есен, а един от тези сериали очевидно ще бъде романът на Стивън Кинг Lisey's Story. Според Hollywood Reporter, Apple е поръчала серия от осем епизода, написана от самия майстор на хоръра и продуцирана от Bad Robot Productions в лицето на Джей Джей Абрамс и Бен Стивънсън.

Джулиан Мур се е присъединила към сериала, влизайки в главната роля и дори ще бъде изпълнителен продуцент на шоуто за Warner Bros. Television. Не е ясно колко точно Apple е платила за заглавието, но най-вероятно сумата е значителна, тъй като според съобщенията компанията е спечелила многостранна война на наддаване срещу други сериозни кандидати.

Това е третият проект на Apple с Bad Robot, който включва и My Glory Was I Had Such Friends с участието на Дженифър Гарнър. В Lisey's Story Мур играе вдовица, която се гмурка в тъмното минало на съпруга си, след като разкрива неочаквани тайни и си припомня потиснатите спомени няколко години след смъртта му. Докато Кинг не пише сценарии за екранизациите на собствените си истории толкова често, вече видяхме няколко стрийминг услуги да адаптират работата му през последните години, включително In The Tall Grass (Netflix) и Castle Rock (Hulu).

„Историята на Лизи“ (на английски: Lisey's Story) е роман от Стивън Кинг, публикуван на 24 октомври 2006 г. Издаден е на български под заглавието „Романът на Лизи“. Въпреки обещанието на Кинг да не пише повече за Касъл Рок, действието на романа се развива именно в този град.