Очакваният от мнозина ААА шутър Metro Exodus няма да се появи в премиерата си за Steam платформата. За сметка на това украинското бижу ще бъде ексклузивно за една година в новия магазин на Epic Games.

Издателят на играта Deep Silver направи официален анонс с вчерашна дата, допълвайки, че първите две игри от серията ще се продават през Epic Store малко по-късно през годината.

Новината отново доказва, че за първи път от много години имаме сериозно съревнование между две дигитални платформи за продажба на софтуер на PC. Припомняме, че по-рано през януари UbiSoft обяви, че PC версията на The Division 2 също ще се продава през магазина Epic, но не и през Steam.

Компанията, стояща зад вселенския хит Fortnite, успява да спечели разработчици и издатели, предлагайки им по-добри условия за печалба – Epic прибира 12% от продажната цена на дадена игра, докато Steam – 30%.

„Условията на Epic по отношение на разпределението на приходите от дадено заглавие променят всичко – те ще позволят на издателите да инвестират по-големи суми в създаването на игрите или ще спестят средства на играчите“, споделя CEO-то на Deep Silver д-р Клеменс Кундратис.

В случая с Metro Exodus играчите ще платят по-ниска сума спрямо стандартно исканата за конзолата версия и Steam – 50 срещу 60 евро. От Deep Silver допълват, че всички играчи, направили си предварителна поръчка през Steam, ще получат своето копие в деня на излизането на играта.

Интересни времена, няма две мнения. В крайна сметка Metro Exodus ще дебютира на 15 февруари за PS4, Xbox One и Epic Store.

Обновете вашия Windows и Office със специалните оферти на GoodOffer24

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

Тагове:
Още от Play