С анонса на Galaxy Home, Samsung официално хвърли ръкавицата към Apple и техния HomePod, а също така и към Google Home и Amazon Echo. Умната колонка наподобява ваза и има текстилно покртие, като бутоните за управление са сложени в горната част. Разбира се, визията на Samsung предполага, че ще боравите предимно с гласови команди чрез асистента Bixby.

Galaxy Home е оборудван с шест говорителя, способни на съраунд звук, както и с вграден субвуфер. Включени са и осем микрофона с далечен обсег за засичане и запис на гласови команди. Колонката, а също така и голяма част от Galaxy продуктите на Samsung, се интегрира със Spotify. 

За момента няма повече подробности около устройството, тъй като Samsung реши да запази детайлите за своята ноемврийска конференция за разработчици. Във всеки случай колонката разполага с потенциал да се конкурира с продуктите на Apple, Amazon и Google на всички нива, но подозираме, че качествот на ИИ при Bixby ще се окаже решаващо за успеха на продукта.

Друг определящ фактор е цената. Home надали ще е толкова достъпен като относително евтините колонки на Amazon и Google, а масовият потребител няма склонност да харчи големи суми за аудиофилско озвучаване. Тепърва предстои да научим повече за този интригуващ продукт.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Google спира Android поддръжката на Huawei

1204 | 19.05.2019
Още от Tech

Galaxy S11 с кодово име "Пикасо". Samsung готви техно шедьовър

10 | Преди 19 ч.