Макар все още да не е официално анонсиран, след толкова предварителна информация, изтекла в уеб пространството през последните седмици, вече е ясно, че съвсем скоро Nvidia ще обявят интересен нов графичен адаптер.

GeForce GTX 1660 Ti вероятно ще използва модифицирана версия на младшия представител от фамилията RTX – GeForce RTX 2060. Turing TU116 на практика представлява повече или по-малко идентичен процесор, но без най-новите тензорни ядра (осигуряващи поддръжка на технологии като ray tracing и DLSS).

Според предварителната информация видеокартата ще се предлага в няколко варианта, а най-скъпият (и бърз) модел ще е GeForce GTX 1660 Ti, който ще се предлага за около 280 долара (220 евро).

При подобна цена адаптерът може да се окаже истински бестселър в средния ценови клас, тъй като предварителните тестове подсказват, че GeForce GTX 1660 Ti, макар и лишена от модерните RT функции, ще предлага впечатляваща производителност.

Предварителни тестове в играта Final Fantasy XV например показват, че GeForce GTX 1660 Ti изпреварва (макар и с малко) GeForce GTX 1070 и Radeon RX Vega – два адаптера, които и в момента се предлагат на около 1.5 пъти по-висока цена.

Тагове: