„Хрониките на Нарния“ ще получат нов шанс за живота на екрана след слабичките филми, които Disney направи преди време. На помощ се притичва Netflix, като стрийминг гигантът обяви, че ще разработи филми и сериали по класическите романи на К. С. Люис. Въпреки че „Лъвът, вещицата и дрешникът“, която е най-популярната от книгите на Люис, вече получи няколко тв адаптации, в „Хрониките“ има общо седем книги, които дават много богат материал за бъдещи продукции.  

Засега не знаем какви са точните планове на Netflix, но според отговарящия за съдържанието на компанията Тед Сарандос поредицата се харесва от много поколения по цял свят, което означава, че в адаптацията има доста хляб.

Романите от „Хрониките“ действително заслужават наистина качествено третиране, каквото например получи трилогията „Властелинът на пръстените“. Макар историите да са ориентирани към по-млада аудитория, темите са универсални. Разбира се, творчеството на Толкин ще получи нова адаптация от Amazon, така че ходът на Netflix идва като логичен отговор на конкуренцията – нещо, което Толкин и Люис, които са били много добри приятели, със сигурност биха оценили.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Пазете дисплея на вашия Galaxy S10 - поправката му е безбожно скъпа

40 | 20.03.2019
Още от Play

Xbox отвръща на Google със свой стрийминг анонс на Е3 2019

7 | 21.03.2019