Не може да се отрече, че OnePlus обича да привлича внимание и търси всевъзможни начини да си го осигури. Изглежда стратегията на младата компания за догодина е да заложи на тепърва зараждащата се истерия по 5G свързаността, като предложи един от първите 5G смартфони на пазара. Това сподели днес самият съосновател на OnePlus, Карл Пеи, на събитие на Qualcomm в Китай (навярно свързано с новообявения чипсет Snapdragon 675).

За добро или за лошо той не обяви каквито и да е подробности за предстоящото устройство освен тази, че Qualcomm и OnePlus са провели съвместни 5G тестове по-рано през 2018 г. Самите мобилни оператори в световен мащаб тепърва предстои да започнат въвеждането на своите 5G мрежи в експлоатация, така че може да се окаже, че OnePlus и всички останали подраняват сериозно в стремежа си да ударят конкуренцията в земята.

Въпреки това сегментът от потребители, които настояват на всяка цена да разполагат с най-актуалната мобилна техника, несъмнено ще проявят интерес към предстоящия 5G смартфон на компанията. Повече подробности ще ви предадем, когато се появят.

Тагове: