Entertainment Retailers Association разпространи годишния си доклад, от който научаваме, че във Великобритания видеоигрите съставляват над 50 процента от общия развлекателен пазар. Генерираните приходи от игри, музика и видео в рамките на 2018 година възлизат на 7.53 милиарда паунда.

Дигиталното разпространение на съдържание е отговорно за 76.1 процента от общите продажби, като най-голям ръст бележат стрийминг услугите.

По отношение на видеоигрите по информация на GfK, IHS Markit и GSD дигиталното разпространение на развлекателен софтуер представлява 80.1 процента от общите приходи през 2018 година. Число, което е значително по-високо спрямо дигиталното разпространение на видео (72.3 процента) и музика (71.3 процента).

ERA съобщава, че видеоигрите са големият победител на териториите на ентъртейнмънт индустрията и по-конкретно дигиталната ѝ трансформация.

Нещо повече, за първи път на британския пазар игрите представляват над 50% от общия развлекателен пазар. 51.3 процента, ако трябва да бъдем конкретни.

Продажбите на физически копия на игри са спаднали с 2.8 процента спрямо 2017 година, а общите приходи от тях са 769.9 милиона паунда. Дигиталното предлагане на развлекателен софтуер е в очакван възход – увеличение на продажбите спрямо 2017 година с 12.5 процента и общи приходи в размер на 3 милиарда паунда.

Комбинираните приходи от продажба и разпространение на дигитално и физическо съдържание на видеоигрите през 2018 година възлизат на 3.86 милиарда паунда, или говорим за увеличение с 9.1 процента спрямо предходната година.

ERA допълва, че скокът спрямо 2007 година например е повече от двоен най-вече благодарение на дигиталното разпространение на софтуер.

Теглейки чертата, през 2018 година във Великобритания игрите са генерирали повече приходи от музиката и видеото, взети заедно.

Най-продаваните игри за годината включват познати имена - FIFA 19, Red Dead Redemption 2 и Call of Duty: Black Ops 4.

CEO-то на ERA Ким Бейло коментира пазарното статукво по следния начин:

„Гейм индустрията беше изключително ефективна при сформирането и рационализирането на дигиталните технологии, предлагайки нови и завладяващи форми на развлечение. Независимо че (гейм индустрията) е най-млада от трите сектора (игри, музика, видео), в момента тя е най-голяма.“

За протокола общите приходи на музикалната индустрия за 2018 година възлизат на 1.33 милиарда паунда, или увеличение с 8.9 процента. При видеото числата са 2.33 милиарда паунда (увеличение спрямо 2017 с 10.1 процента).

Най-очакваните сериали за 2019 г. (освен финала на Game of Thrones)

---

Пълно филмиране: кинопродукциите, които чакате и които ви очакват през 2019

Още от Play