Adobe е разработила изкуствен интелект, способен да генерира реалистични цветни изображения от скици. Това не е първият път, когато сме виждали изкуствен интелект да създава реалистични изображения, но обикновено не разполагаме с елемент на контрол, с който да можем да диктуваме крайните резултати. Adobe Scribbler е различен.

Целта тук е да се създадат реалистични изображения, такива, които потребителят може да контролира. За да се постигне това, проект на Adobe зависи от съществуваща скица на евентуалното финално изображение. Потребителите могат да направят подробна скица, а след това да добавят малко цвят върху различни компоненти. Използвайки комбинацията от скицираните линии и добавените оцветители, изкуственият интелект автоматично генерира реалистични цветни изображения. Потребителите могат да редактират изображенията и да виждат резултатите от тези редакции в реално време.

За съжаление това е само изследователски проект, така че все още няма да имаме достъп до тази технология. Можете да се запознаете с целия доклад тук.

Тагове: