Излезлият през 2012 филм Iron Sky беше умишлено ужасен sci-fi филм, който имаше същата енергия като Spaceballs и Austin Powers: International Man of Mistery. Филмът не можа да придобие култовия статус, който заслужаваше, но си спечели достатъчно голяма фен база, за да си позволи втора част посредством дарения. Резултатът е Iron Sky: The Coming Race, който ще дебютира в кината на 19 юли.

Действието в първата част на Iron Sky се развива през 2018. Астронавти са изпратени до Луната от неназован американски президент, който покъртително много напомня на Сара Палин. Те откриват нацисти, които са се скрили там след края на Втората световна война. Това, което следва, е микс между Independence Day, Wag the Dog и Star Wars, като президентът използва помощта на нацистите за предизборната си кампания. В крайна сметка всички нации на Земята се съюзяват, за да отблъснат лунната заплаха. Но съюзът бързо се разпада и започва битка за ценните енергийни източници на нацистите, която прераства до ядрена война.

The Coming Race започва точно там, където свършва войната от предната част. Американският президент бива евакуиран до Арктика, а Владимир Путин изпълнява акробатичен боен танц на фона на музика, която вещае края на човечеството. Оказва се, че двамата световни лидери са част от конспирационната раса lizard peoplе.

Филмът е вдъхновен от романа The Coming Race, написан от Едуард Булверд-Литън през 1871. Същият автор вдъхновява и конкурса за умишлено ужасно писане. В новия Iron Sky филм Земята е куха отвътре и е дом на Врилите – раса безсмъртни извънземни, които могат да променят външния си вид, които живеят във вътрешността на Земята от времето на динозаврите, с които могат да комуникират, понеже еволюцията им е дала подобна на тяхната кожа. Те живеят в мир с динозаврите, когато не се намесват в човешката еволюция или имат прокси конфликти помежду си, поемайки ролята на видни човешки лидери. Сега, когато човешките им играчки са направили Земята почти необитаема, Врилите остава да се задушават в любимите си исторически форми, които включват Чингис Хан, Адолф Хитлер и Маргарет Тачър.

Вижте още: Гледайте най-добрите 3 филма, заснети с Huawei P30 Pro, и участвайте в томбола, за да го спечелите!

Още от Play