За филм със супергерои Justice League е изправен пред изненадващо големи предизвикателства. Продукцията, на която Warner Bros. залагаше толкова много, е на път да приключи с разочароващ по нейните мащаби дебют.

Оставяйки настрана качествата на филма като такъв, чисто финансово той се очертава като относителен провал. Петъчният дебют на Justice League - ден, в който по традиция се изкарват най-много пари - донесе само 38.8 милиона долара. За сравнение Man of Steel изкара 56 милиона на първия си ден, а Batman vs Superman - 81 милиона. Suicide Squad направи изненадващите 65 милиона долара и дори Wonder Woman се доближи до 40 милиона. Конкурентният Iron Man също взе 98 милиона за първия си уикенд преди доста години.

Имайки предвид, че Justice League е филм, който събира някои от най-вълнуващите супергерои, създавани някога, той очевидно се представя по-зле от почти всички от индивидуалните филми на персонажите, пише Forbes.

Първите прогнози са, че дебютният уикенд ще донесе на Justice League само 80 милиона долара. При положение че бюджетът на лентата е около 300 милиона, това не говори добре за нея.

Още от Play