Особено пищната Ким Кардашиян спечели близо 2.8 милиона долара от компания, която я „тагва“ в своите Instagram постове. Става въпрос за модната фирма Missguided, а според съдебния иск тя е използвала „лицето и запазените марки“ на популярната личност, за да продава своите продукти.

Най-любопитният момент от целия процес обаче е реакцията на Missguided. Последната не е взела никакви отбранителни мерки – просто се е съгласила да плати 2.7 милиона долара на Кардашиян и плати съдебните разходи в размер на 59 600 долара. Естествено Missguided няма да може да използва повече запазените марки на Ким Кардашиян по отношение на „продажби, маркетинг или дистрибуция на продукти“.

Прочети още: Любопитна американска статистика за смартфони

По време на процеса Кардашиян предоставила снимки от уебсайта и Instagram профила на Missguided. В един от примерите клиентите на Missguided са имали възможността да кликат върху снимки на звездата, след което били отказвани към официалния магазин на компанията.

Липсва официална информация защо Missguided доброволно са си платили, без да предприемат каквито и да е мерки да се защитят. На всички е ясно обаче, че най-вероятно приходите от цялата нелегална инициатива са били значително повече от 2.8 милиона долара...

Още от Play