Spotify най-сетне ще позволи на потребителите да блокират определени изпълнители, които не искат да виждат в своите плейлисти и радиостанции. Функцията се нарича просто Don’t play this artist и вече се тества в iOS версията на Spotify.

Опцията прави точно това, което името ѝ предполага, и позволява да кажете на приложението, че не искате даден музикант да се появи във вашата библиотека, плейлиста, радио или класация. Потребителите на Spotify искат тази функция от много време и въпреки че първоначално компанията беше против нея, сега е променила мнението си и скоро ще я направи част от всички версии на платформата.

Блокирането на изпълнител в Spotify ще скрие цялото съдържание, индивидуално създадено от него, и няма да може да слушате нито една песен, докато не го отблокирате отново. Опцията може да бъде активирана, докато слушате песен на нежелания творец.

Скорошният протест с хаштага #MuteRKelly изглежда е катализатор за въвеждането на ръчното блокиране, макар че то наистина бе желана функция от години. Поредният скандал около изпълнителя обаче явно накланя везните в посока на по-висока персонализация на това, какво слушате и какво - не.

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

---

„Теория на струните“: дали Вселената има цели 10 измерения?

Тагове: