Точно месец след като вторият му сезон стартира по Netflix, сериалът The Punisher по едноименния комикс на Marvel вече е прекратен. Шалтерът бе дръпнат и за съпътстващия го Jessica Jones.

До момента това бяха единствените два сериала, останали от тв усилията на комикс гиганта. Така трети сезон от приключенията на Джон Бернтау и неговата борба с престъпността няма да има. В същото време третият сезон на водения от Кристен Ритер сериал Jessica Jones ще се излъчи, тъй като вече е заснет, но след това завесите падат и за него.

Това отбелязва края на амбициозната връзка между Marvel и Netflix, която стартира като високобюджетен проект за няколко сериала през 2013 г. В нейните рамки видяхме четири програми и лимитираната серия The Defenders. Въпреки че решението за прекратяването на The Punisher ce очакваше от известно време, Netflix Marvel изчакаха да бъде пуснат вторият сезон от 18 януари, за да видят как ще се представи, преди да решат официално.

Краят на Jessica Jones е по-изненадващ, но слухът твърди, че финалът на предстоящия трети и последен сезон ще бъде доста силен. Преди това Iron Fist, Luke Cage и Daredevil бяха прекратени в края на миналата година.

Прекратяването на ангажимента на Бернтау потвърждава слуха, че той ще участва в нов сериал, замислен от Warner като прикуел на The Sopranos, който в момента има работното заглавие The Many Saints of Newark.

Тагове:
Още от Play