Най-новият епизод на сатиричната анимация South Park бе изличен от интернет пространството на Китай заради своята критика на отношенията между Холивуд и Пекин. Епизодът, наречен Band in China, бе излъчен на 2 октомври, разказвайки две сюжетни линии, еднакво критични към Китай.

В първата история холивудски продуцент трябва да направи биографичен филм за метъл групата на Стан. Указанието е във филма да не се споменават Далай Лама, Мечо Пух и хомосексуализмът, за да може филмът да изкара повече пари, като се хареса на китайската публика и не бъде цензуриран от властите там. Във втората сюжетна линия Ранди е изпратен в трудов лагер, който разкрива ужасяващите работни условия там.  

До 7 октомври всички ревюта на целите 23 сезона на South Park са били изличени от популярния в Китай киносайт Douban. Търсене за South Park на английски и китайски в социалната мрежа Weibo не дава нито един резултат, а линкове към клипове, епизоди и сезони на сериала са премахнати от стрийминг платформата Youku. Дори и фен страниците WeChat, посветени на South Park, вече не предлагат съдържание, свързано със сериала.   

Виж още: Ексклузивно: Зад кадър от следващата хитова продукция с Уил Смит (ВИДЕО)

Тагове:
Още от Play