Извадете секса, насилието и магията от „Игра на тронове“ и какво ще получите? Китайските фенове ще разберат по трудния начин отговора на този въпрос, тъй като ще гледат версия на сериала, която е цензурирана от властите. Според мнозина цензурираната версия на „Игра на тронове“ прилича повече на скучен средновековен документален филм с разпокъсан сюжет.

Tencent, която е китайският партньор на НВО, държи правата за „Игра на тронове“ в Китай, но за да се съобрази с местните закони, компанията оряза почти 6 минути от премиерата на последния сезон. Сред премахнатите сцени са голотата, когато Брон е с три жени и насилието, когато Теон спасява сестра си. Освен това, липсват сцени, свързани с Нощния крал, защото Китай не разрешава показването на немъртви създания на екран, тъй като се считат за суеверия.

В резултат на премахнатите ключови моменти, китайските зрители се оказват изгубени при последвалите дискусии в интернет.

Много са гневни на цензурата, защото е скрила от тях важни елементи от сюжета, докато други просто намекват, че сдобиването с пиратско копие е по-добрата алтернатива.

„Игра на тронове“ по традиция търпи сериозна цензура в Китай. Още през 2014 г. местни зрители се оплакваха, че от първите три сезона са били изрязани една четвърт от бойните и една четвърт от секс сцените.

С развитието на последния сезон се очакват още по-брутални сцени, включително битки между два живи и един зомби-дракон, но с увеличаване на кръвопролитието вероятно ще се увеличи и китайската цензура.

Още от Play