Waymo, компанията, разработваща самоуправляващи се коли, собственост на Alphabet, ще работи с Lyft за разработване на нова технология за автономни автомобили. Двете компании потвърдиха партньорството си вчера, посочвайки, че ще работят заедно по нови самоуправляващи се продукти, но не дадоха срокове и подробности за инициативата.

"Очакваме с нетърпение да работим с Lyft за тестване на нови самоуправляващи се продукти", казаха Waymo в изявление. "Визията и ангажираността на Lyft за подобряване на начина, по който се движим в градовете, ще помогне на технологията за самостоятелно шофиране на Waymo да достигне до повече хора, на повече места."

В свое изявление Lyft направи подобни изказвания: "Можем да потвърдим, че си партнираме с Waymo за безопасно и отговорно самостоятелно шофиране на превозни средства. Waymo разработва най-добрата технология за самостоятелно шофиране и заедно с тях ще ускорим нашата обща визия за подобряване на живота с най-добрия транспорт в света."

Съоснователите на Lyft Логан Грийн и Джон Зимер очакват по-голямата част от возилата на компанията да са самоуправляващи се до 2021 г. Компанията заяви, че няма планове за пускане на собствени самоуправляващи се превозни средства. Вместо това тя ще търси подобни партньорства с компании като General Motors, които са инвестирали 500 милиона долара в Lyft през 2015 г.

Waymo междувременно тества своя услуга за споделено пътуване с жителите на Финикс. Новото партньорство между Waymo и Lyft може да събере текущите им проекти заедно.

 

 

Тагове: