Преди две години Microsoft преименува Xbox Music на Groove Music в опит да направи своята стрийминг музикална услуга по-подходяща за потребителите. Но днес компанията обяви, че ще се откаже от нея, и съобщи за ново партньорство със Spotify.

Microsoft ще спре да продава Groove Music пасове (за стриймване на музика), а парите на всички клиенти, абонирани за услугата, ще бъдат възстановени след прекратяването ѝ на 31 декември. След 31 декември Groove Music приложението вече няма да поддържа стрийминг на музика или възможността за закупуване или изтегляне на песни.

Партньорството на Microsoft със Spotify се изразява в улесняване на абонатите, за да могат те да пренесат своите музикални плейлисти от Groove Music към Spotify.

Докато стрийминг възможностите на Groove Music изчезват напълно, Microsoft заяви, че ще продължи да инвестира в приложението си за Windows 10, за да е сигурно, че потребителите все още ще имат достъп до локалните MP3 файлове и тези, които се съхраняват в OneDrive. Groove Music за iOS и Android също ще продължи да работи нормално въпреки загубата на стрийминг възможностите си (след 31 декември).

Тагове: