Преди няколко месеца имахме възможност да видим първия съвсем кратък клип от предстоящата шеста част на поредицата „Мисията невъзможна“. Той беше наситен с каскади и даде заявка за силен екшън, който ще владее летните месеци. Днес вече имаме и пълния трейлър, който напълно затвърждава тези очаквания.

„Мисията невъзможна: Разпад“ (Mission: Impossible – Fallout), както е пълното име на новата част, отново идва изпод режисурата и сценария на Кристофър Маккуори. Той беше отговорен за отличния „Престъпна нация“, който ни напомни какво точно означава добре направен екшън филм с шпионски елементи.

Ако думите ми звучат прекалено силни, трябва да призная, че съм голям почитател на поредицата. Въпреки че на 27 юли очакваме шестата част от нея, тя продължава да носи големи изненади, а Том Круз (агент Итън Хънт) да търси все по-рискови и впечатляващи каскади. Ако в „Престъпна нация“ висеше от излитащ самолет, този път са замесени хеликоптери, както видяхте от клипа по-горе. Именно подобни каскади, в които Круз се впуска без особени притеснения за себе си, разграничават поредицата от огромния поток CGI филми, които гледаме по кината днес.

Да се върнем обаче на „Разпад“. Историята отново поставя агент Хънт и екипа му в неприятна ситуация. От трейлъра не можем да разберем детайлите в историята, но е пределно ясно, че екипът за „Невъзможни мисии“ е направил грешка. Взето е решение, с което е спасен човешки живот, но това е поставило под въпрос живота на милиони. Сега е време ЦРУ да поеме ситуацията в свои ръце, като в основна цел се превръща Хънт, а срещу него е изпратен „чукът“ на бюрото Уолкър (в ролята Хенри Кавил, който се вписва отлично в сюжета). Докато добрите се бият един срещу друг, истинският враг Соломон Лейн (в ролята Шон Харис) е готов за разрушение.

Във филма ще видим още завръщането на някои от любимите актьори в поредицата – Саймън Пег, Мишел Монахан и Винг Реймс, а Ребека Фъргюсън, която направи отлична роля в предишния филм, отново се завръща като Илса Фауст. Актьорският екип се допълва от Анджела Басет, Алек Болдуин и Ванеса Кърби.

Филмът излиза по кината на 27 юли, а очакванията са за много силен летен хит. Дали това ще бъде най-добрата част в поредицата? По всичко личи, че има огромни шансове да го направи.

Още от Play